Kako odabrati LED kamin?

Na tržištu postoji veoma bogat izbor LED kamina. Kako bismo vam olakšali izbor, sastavili smo ovaj kratak vodič pun informacija, koje će vam pomoći da odaberete električni kamin, koji najviše odgovara vašim potrebama.

1. Zidni LED kamini

Zidni LED kamini se postavljaju lako i rade besprekorno. Za pokretanje ovih kamina je potrebno samo da ih uključite u struju. Najteži deo montaže je postavljanje kamina na zid. Većina zidnih električnih kamina su veoma lagani i laki za nošenje. Iako kamin možete montirati i sami, najlakše je ako imate nekoga, ko će vam pomoći.

Zidne LED kamine obično instaliraju na veće visine. Budući da nema ograničenja, što se montaže tiče, na ovaj način možete da obezbedite da deca i ljubimci ne mogu da dohvate grejno telo – ova karakteristika čini zidne kamine veoma bezbednim.

Zidni LED kamini su veoma moderni i dodaju posebnu notu ambijentu. Iako su danas veoma popularni, mnogi i dalje više preferiraju tradicionalan izgled klasičnih kamina.

2. Električni uložak za kamin

Ako imate klasični kamin, ali želite da pređete na bezbedniju, električnu varijantu, to možete da učinite bez drastičnih izmena, kupovinom električnog uloška za kamin.

Električni uložak za kamin će vam pružiti tradicionalan izgled plamena i realističnu imitaciju svetlosti vatre. Ulošci dolaze u raznim dimenzijama, tako da možete da budete sigurni da ćete pronaći upravo onaj, koji odgovara veličini vašeg postojećeg kamina.

Električni kamini pružaju neke opcije, koje sa pravim kaminom ne biste mogli imati – upravljanje daljinskim upravljačem ili aplikacijom, kontrola temperature i plamena. LED ulošci se lako instaliraju pričvršćivanjem na postojeći kamin.

3. LED kamini sa policom

Ukoliko nemate policu za kamin, ali volite tradicionalan izgled, možete da se odlučite za električni kamin sa policom. Ove police za LED kamine su dizajnirane tako, da bezbedno okruže električni kamin i omoguće da uživate u realističnom izgledu vatre, bez velikih radova i bušenja rupe u zidu.

Polica ovih kamina izgleda kao tradicionalne police i odlična je dekoracija za vaš dom.

4. Samostojeći ili fiksirani LED kamini

Različiti tipovi električnih kamina, koje smo spomenuli do sad, mogu da budu samostojeći ili fiksirani. Odabir tipa određuju vaš dom i vaše potrebe. Ukoliko želite da uštedite novac na instalaciji LED kamina, možete odabrati samostojeći model. Postavite ga veoma lako i brzo pored zida i imaćete rešenje za grejanje vašeg doma, koji izgleda besprekorno! Samostojeći modeli su idealni i za osobe, koje su podstanari ili za one, koje ne mogu da vrše modifikacije svog doma, budući da je ove kamine potrebno samo uključiti u struju i već su spremni za rad. U slučaju selidbe, kamin možete jednostavno poneti sa sobom.

Ukoliko nemate puno slobodnog prostora, možete da razmislite o fiksiranom ili montiranom električnom kaminu. Montirani LED kamini predstavljaju bezbedan način za grejanje vašeg doma i mogu se bezbedno postaviti u blizini televizora. Mnogi ih postavljaju kao centralni element dekoracije. Ovi modeli se lako instaliraju, kao i modeli sa policom ili električni ulošci za kamine.

Kako odabrati LED kamin odgovarajuće veličine?

Ukoliko ste unapred odredili lokaciju, na koju ćete postaviti LED kamin, pažljivo uzmite mere, kako bi se kamin lepo uklopio i kako biste bili sigurni, da će oko kamina biti dovoljno praznog prostora. Ako kupujete uložak za postojeći kamin, morate uzeti tačne mere.

Ako birate zidni LED kamin, dobro razmislite o veličini. Na primer, ukoliko planirate da kamin postavite ispod televizora, razmislite, da li želite da kamin bude veći od televizora ili obrnuto.

LED kamin treba da bude dovoljno jak, kako bi mogao da ugreje sobu. Izmerite dimenzije sobe, pomnožite dužinu sa širinom u metrima i odredite koliko kvadratnih metara ima prostorija. Ukoliko znate dimenzije prostorije, lakše ćete se snaći prilikom čitanja opisa LED kamina.

 

Pogledajte naše proizvode:
https://dals.rs/elektricni-led-kamini-i-grejalice/proizvodi/120/

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".