Prelepi i praktični – LED kamini

Dodavanje elegancije i stila enterijeru uz donošenje izvora ugodne topline u vaš dom nije težak zadatak, ukoliko se odlučite za električne LED kamine. Postoji toliko različitih tipova, da će svako naći kamin, koji će odgovarati njegovim potrebama.

 

 

Kako LED kamini rade?

Električni kamini proizvode toplotu korišćenjem metalnih žica. Žice pretvaraju električnu energiju u toplotnu i postaju vruće. Ventilatori ugrađeni u kamin duvaju toplotu iz kamina u prostoriju. Žice su jedini deo kamina, koji se greju tokom procesa, a toplota se ne prenosi na kućište, stoga je korišćenje LED kamina izuzetno bezbedno.

Pored toga što greju, električni kamini obezbeđuju i vatru veoma realističnog izgleda. Plamen se kreira korišćenjem LED sijalica, a zatim se svetlost refrakcijom odbija od zidova prostora za vatru, kreirajući utisak žive vatre. Naravno, postoje i modeli koji imaju moderniju, manje autentičnu vatru.

Električni LED kamini mogu da budu samostojeći, kompletni kamini ili ulošci, koji se montiraju u ložište postojećeg kamina. Ulošci su bezbednija alternativa od korišćenja drva za loženje, a lako se instaliraju, bez potrebe da se menja stari kamin. Ovo je odlično i ekonomično rešenje za renoviranje starih kamina.

Koliko je efikasno korišćenje LED kamina?

LED kamine karakteriše izuzetna energetska efikasnost. Grejni element sav elektricitet pretvara u energiju, a pritom se u procesu gubi svega 1% energije.

Za rad električnih kamina nije potreban nikakav ventil, što znači da toplota ne može da “beži”. LED kamini se brzo greju i relativno brzo se hlade nakon gašenja.

LED kamini se mogu koristiti na dva načina. Možete ih koristiti kao ukrasni element, korišćenjem funkcije vatre bez toplote. U hladnim zimskim danima uključite grejač i uživajte u prijatnoj temperaturi. Korišćenje kamina ne košta mnogo, čak ni ako rade obe funkcije istovremeno. Cena, koju ćete platiti za struju zavisi od cene struje u vašem regionu i od potrošnje modela kamina, koji ste odabrali.

6 prednosti LED kamina

Postoji mnogo odličnih razloga za korišćenje električnog kamina u vašem domu:

1. Ovi kamini dolaze u različitim stilovima, stoga ćete lako pronaći onaj model, koji se savršeno uklapa u vaš enterijer.

2. Električni kamini ne troše gorivo i ne proizvode štetne gasove. Nema potrebe za bezbednim skladištenjem goriva.

3. Električni kamini su bezbedni, jer se spolja ne zagrevaju. Ovo je posebno bitno za porodice sa malom decom. Takođe ne postoji opasnost od pepela i varnica.

4. LED kamini ne zahtevaju ozbiljnije čišćenje – treba samo ponekad obrisati prašinu sa njih, što ne oduzima više od dve-tri minute nedeljno.

5. Većina električnih kamina ne zahteva specijalnu instalaciju. U najvećem broju slučajeva neće biti potrebno ni angažovanje profesionalca. Dovoljno je da se kamin postavi na željeno mesto, da se uključi u struju i spreman je za korišćenje.

6. LED kamini ne moraju da greju. Efekat vatre može da se koristi i bez funkcije grejanja. Ovo omogućuje da se atraktivni dodatak koristi tokom cele godine, bez rasipanja energije.

Kako da postavite električni LED kamin?

Kada postavljate LED kamin, veoma je važno da oko odabrane pozicije bude dovoljno mesta i da nameštaj ne bude preblizu. Predlažemo da izmerite prostoriju i prostor, na koji želite da postavite kamin, kako bi korišćenje bilo sigurno.

Ukoliko imate ograničen prostor, instalacija zidnog kamina može da bude odlična opcija. Nemojte ništa stavljati direktno ispred kamina. Predmete udaljite bar 100-180 cm od kamina, kako biste obezbedili da se ništa ne zapali.

Kada postavljate samostojeći kamin, proverite, da li u blizini kamina postoji predmet ili komad nameštaja, koji može da padne i da sruši kamin.

Bitno je da ostavite dovoljno mesta i iznad kamina. Ako model ima policu, pažljivo odaberite, šta ćete na nju stavljati. Iako zvuči primamljivo da postavite vazu sa cvećem ili da na trenutak spustite svoju čašu na policu, ne smete zaboraviti da pića i druge tečnosti treba držati što dalje od električnih kamina!

 

 

Pogledajte naše proizvode:
https://dals.rs/elektricni-led-kamini-i-grejalice/proizvodi/120/

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".