Sve što treba da znate pre kupovine kamina

Postoje neke stvari koje bi, svako ko se odluči za kupovinu kamina, trebao znati. Nije lako pronaći model kamina koji ispunjava naša očekivanja, a da se pritom uklapa i u stil kuće.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine kamina?

1. Koja će biti glavna funkcija kamina?
Preciznim definisanjem funkcije kamina može značajno da se suzi izbor! U ovom koraku je potrebno da se donese odluka da li je bitnije da kamin dobro greje, ili je važniji estetski aspekt.

2. Ukoliko želite da grejete ceo stan, razmislite o kaminu koji se može povezati sa centralnim grejanjem.
Ukoliko pomoću kamina sa vazdušnim grejanjem želimo grejati više prostorija, postiće se to da prostorija u kojoj je kamin bude pregrejana. U ovom slučaju mogu pomoći kanali ventilatora za topli vazduh, ali je svakako najprikladnije rešenje da se izabere kamin sa cirkulacionom pumpom za vodu.

3. Ako nemate odgovarajući dimnjak, razmislite o električnom kaminu.
Električni kamini imaju termostat i automatski se uključuju i isključuju, te će sobna temperatura će uvek biti na željenom nivou. 

4. Pogledajte stilove kaminskih obloga.
Ugradni kamini se mogu obložiti u različitim stilovima – mogu biti moderni, rustikalni, ili u potpuno neobičnom i ekstravagantnom stilu. Kada se bolje upoznate sa ovim stilovima, biće vam lakše da odaberete onaj, koji se najbolje uklapa u enterijer vašeg doma.

5. Ako postoji mogućnost, pogledajte kamin koji vam je najinteresantniji kada je već ugrađen.
Budući da u kaminu neće goreti vatra svakog dana tokom godine, korisno bi bilo da vidite kako on izgleda i kada samo hladno zeva tokom toplih letnjih dana.

6. Prilikom izbora ukrasnih elemenata oko kamina, morate voditi računa o bezbednosti!
Važno je da oko kamina uvek ima dovoljno prostora kako bi bio omogućen neometan protok vazduha, kao i da dodatni elementi nisu zapaljivi.

7. Ukoliko nemate prostora za smeštanje ogreva, a kamin na plin takođe nije opcija, razmislite o električnom kaminu.
Električni kamini su dostupni u različitim veličinama i stilovima. Za njihovu upotrebu nije potreban dimnjak, tako da se mogu postaviti bilo gde u stanu. Pomoću LED tehnologije, stvara se vrlo realistična slika plamena.

8. Uvek odaberite stručno lice sa kvalifikacijama za ugradnju kamina!
Nadamo se da ovu stavku ne moramo posebno objašnjavati.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".